Ekonomi och försäkring

Försäkringar
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam samt hos Brandkontoret.  Medlem behöver teckna en egen hemförsäkring med bostadsrättstillägg

Ekonomi
Ekonomisk förvaltning sköts av Simpleko AB (f d Riksbyggen/RB Fastighetsägare AB) och revision av auktoriserad revisor på KPMG.

Föreningen är en så kallad äkta bostadsrättsförening där det huvudsakliga syftet är att upplåta bostäder med bostadsrätt åt föreningens medlemmar. Föreningens ekonomi är i balans. Årsavgifterna har varit oförändrade under de senaste åren och det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Föreningen har goda intäkter från främst det egna garaget och från den stora butikslokalen i gatuplan (som hyrs av ICA). Eftersom dessa intäkter är indexerade och följer med den allmänna konjunktur- och ränteutvecklingen ser styrelsen inte framför sig att medlemmarnas årsavgifter kommer behöva höjas även om räntorna på föreningens lån skulle stiga.

Föreningen hyr även ut två lägenheter med hyresrätt (vardera drygt 100 m2). Dessa ger goda intäkter men utgör också en stor dold tillgång som i framtiden kan komma att upplåtas med bostadsrätt.

Sedan 2014 drivs föreningens garage av föreningen själv och platserna hyrs i första hand ut till medlemmarna (tidigare via Stockholms stad). Detta samt upplåtelser med bostadsrätt av tidigare hyresrätter har säkrat att föreningen även fortsättningsvis kommer att vara en äkta bostadsrättsförening.

Här finner du våra senaste årsredovisningar: